Showing 1–12 of 14 results

  • Burundi Musema Nyarurama AA, zrno, 250g

    299

    Představujeme vám kávu sladké, medové vůně s vinnou kyselinkou a krémovým tělem. V těchto zrnech od družstava Musema v Burundi najdete příjemnou chuť lesních bobulí a čokolády.

  • Vyprodáno

    DR Kongo Virunga, zrno, 250g

    325 299

    Tato káva z Virungy v Demokratické republice Kongo je charakteristická švestkovou vůní, zdůrazňující ostrou aciditou a končící bohatou, ovocnou chtí.

  • Ethiopie Sidamo Fair Trade, bezkofeinové zrno, 250g

    299

    Káva zbavena kofeinu pomocí CO2 šetrné technologie.

    Tato káva ze Sidama má letní, květinové aroma s kulatou kyselinkou a dochutí citrusů. Káva s certifikací Fair Trade pochází od družstva Fero, které představuje 3674 rodin. Bean Ekocert je nezávislým a mezinárodně uznávaným orgánem pro organické a ekologicky získávané potraviny.  Aby bylo vše potřebné zajištěno, jsou do praxe zaváděny zásady a postupy, které se každoročně ověřují. To zajišťuje dodržování mezinárodních ekologických předpisů EU, konkrétně EU 234/2007 a EU 889/2008.

  • Vyprodáno

    Ethiopie Sidamo Fair Trade, zrno, 250g

    299

    Tato káva ze Sidama má letní, květinové aroma s kulatou kyselinkou a dochutí citrusů. Káva s certifikací Fair Trade pochází od družstva Fero, které představuje 3674 rodin. Bean Ekocert je nezávislým a mezinárodně uznávaným orgánem pro organické a ekologicky získávané potraviny.  Aby bylo vše potřebné zajištěno, jsou do praxe zaváděny zásady a postupy, které se každoročně ověřují. To zajišťuje dodržování mezinárodních ekologických předpisů EU, konkrétně EU 234/2007 a EU 889/2008.

  • Vyprodáno

    Original Afrika Keňa Kegwa AA, zrno 250 g

    299

    Středně pražená káva, kterou pro nás praží lokální pražírna Rituale. Intenzivní aroma připomínající lesní ovoce a bergamot. Intenzivní čistá sladká chuť s červeným jablkem, červeným rybízem a citrusy.

     

  • Vyprodáno

    Original Afrika Sidamo Gro2 Special Cup, zrno 250 g

    299

    Zrno z Etiopie Sidamo Gro2 Special Cup. Sladké aroma jasmínu, karamelu, čokolády a zralých lesních plodů se sladkostí vysoce koncentrovaného medu. Jemná a hladká s citronovým dotekem. Plné tělo s dlouhou dochutí.

     

  • Original Afrika směs arabik, zrno

    299599

    Naše směs, za kterou jezdí do naší kavárny jezdí lidé z okolí, nese certifikace UTZ, Rainforest Allinace, ISO 14001.

    Směs míchaná v malé lokální pražírně Rituale podle našeho přání ze dvou druhů středně pražených arabik. Dominantní složku tvoří zrno z Etiopie Sidamo Gro2 Special Cup. Sladké aroma jasmínu, karamelu, čokolády a zralých lesních plodů se sladkostí vysoce koncentrovaného medu. Jemná a hladká s citronovým dotekem. Plné tělo s dlouhou dochutí. Druhou složkou, která tupý hrany původní domorodé odrůdy etiopské arabiky, je brazilská arabika Daterra Montecristo. Aroma po zralém ovoci, čokoládě a rozinkách. Chuť kakaa, ořechů a sušeného ovoce s kulatým krémovým tělem.

  • Vyprodáno

    Tarara Coffee, středně pražená, zrno, 250g

    259

    Káva Tarara je výsledkem trojgenerační práce rodiny Bagersh, která vybírá ty nejlepší zrna arabiky, která je v oblasti náhorní plošiny Kaffa doma. Původní divoké odrůdy arabiky jsou pečlivě kultivovány na malých plantážích v srdci etiopské džungle. Tyto arabiky jsou pak míchány a praženy zkušenými pražiči, kteří po generace spojují tradiční etiopskou a italskou kávovou kulturu. Káva je plně mytá, ručně sbíraná  a tříděná. Nejenže vyrostla v Africe a byla tam sklizena, ale že zde byla i upražena a zabalena, díky čemuž zůstává podstatná část z ceny právě v Etiopii, jedné z nejchudších zemí světa.

    Střední pražení.

     

  • Vyprodáno

    Tarara Coffee, tmavě pražená, zrno, 250g

    259

    Káva Tarara je výsledkem trojgenerační práce rodiny Bagersh, která vybírá ty nejlepší zrna arabiky, která je v oblasti náhorní plošiny Kaffa doma. Původní divoké odrůdy arabiky jsou pečlivě kultivovány na malých plantážích v srdci etiopské džungle. Tyto arabiky jsou pak míchány a praženy zkušenými pražiči, kteří po generace spojují tradiční etiopskou a italskou kávovou kulturu. Káva je plně mytá, ručně sbíraná  a tříděná. Nejenže vyrostla v Africe a byla tam sklizena, ale že zde byla i upražena a zabalena, díky čemuž zůstává podstatná část z ceny právě v Etiopii, jedné z nejchudších zemí světa.

    Tmavé pražení.